Copenhagen Wake Park World Series.
Van onze reporters Sjors van de Kerkhof & Sjoerd Compier, 15 augustus 2008

Na de stop in Kiev is de beurt nu aan Kopenhagen voor de Wake Park World Series. Een deel van de riders is rechtstreeks doorgevlogen uit Kiev om zich goed voor te kunnen bereiden op deze stop. Zo ook de Nederlanders Mike Ketellapper, Maxine Sapulette en Sjors van de Kerkhof. Rens Cozijn is de vierde Nederlander die gaat proberen hoge ogen te gooien.

De baan in Kopenhagen ligt op slechts 6 kilometer rijden van het vliegveld en de binnenstad is per fiets bereikbaar. Dit zorgt er voor dat veel Denen de weg naar de baan gevonden hebben er is een behoorlijk grote scene voor een baan die pas één jaar bestaat! Aan alles is te merken dat de locals hun uiterste best doen om het de riders naar hun zin te maken.

Van de Nederlanders wordt veel verwacht. Mike staat 2e in het klassement net als Maxine. Beiden wisten ze in alle eerdere stops het podium te halen en ook nu gaan ze daar weer voor. Sjors wist in Kiev de finale te halen en zal zeker gebrand zijn dit weer te doen.
Nederlandse wakeboarders doen het goed in Kiev
Van onze reporters Sjors van de Kerkhof & Sjoerd Compier, 12 augustus 2008

Afgelopen weekend was de derde stop van de WWA world stop in Kiev. Nederlandse afgevaardigden Mike Ketelapper, Sjors van de Kerkhof, Sjoerd Compier, Maxine Sapulette en Denise de Haan deden het goed in het internationale deelnemersveld.

Vanaf de eerste minuut was het een spannende wedstrijd. Met een zeer hoog niveau van wakeboarders uit Amerika, Australië, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje en de lokalen uit Oekraïne. Bij de pro women catagorie plaatsten Maxine Sapulette en Denise de Haan zich gemakkelijk in de finale, waarna ze het in deze eindfase voor de titel moesten uitvechten. Na een geweldige run van Maxine Sapulette lag de druk bij haar collega en vriendin Denise de Haan. Denise zette ook een geweldige run neer, maar kon net niet tippen aan de run van Maxine. Maxine won de wedstrijd in Kiev met een klein punten verschil van Denise en ging met de hoofdprijs en 1500,- dollar naar huis.

Bij de open men catagorie zaten Mike Ketelapper en Sjors van de Kerkhof in de Finale die na een groepsfase overging in een head to head battle. Sjors van de Kerkhof kon helaas niet tippen aan de run van de Amerikaan Donald Shellbrick en eindigde op de zevende plaats met 700,- dollar aan prijzengeld. Mike Ketelapper moest zijn eerste run tegen zijn trainingsmaat en goede vriend Emil Tzolov uit Bulgarië. Mike zette een zeer goede run neer die net genoeg was om de Bulgaar te verslaan, waarna hij het tegen zijn grootste concurrent Amerikaan Tom Fosshee moest opnemen. Nadat Mike zijn beste run van het weekend had neergezet wist de Amerikaan nog de tricks te landden om Mike te verslaan. Mike belandde hierdoor op de derde plaats met 2000,- dollar aan prijzengeld.

Komend weekend is de laatste stop van de World Wakeboard Association World Series. Mike die zich inmiddels tot te favorieten heeft weten te werken, heeft dan weer een kans om de Amerikaan te verslaan en de titel te pakken. Samen met de andere Nederlanders Denise de Haan, Maxine Sapulette, Rens Cosijn en Sjors van de Kerkhof zullen zij in Kopenhagen de Nederlanders vertegenwoordigen.


Protest Teamrider Maxine Sapulette


Ukraine Wake Park Open
Van onze reporters Sjors van de Kerkhof & Sjoerd Compier, augustus 2008

Na de eerste twee stops in Toulouse en de Filippijnen is dit weekend Kiev aan de beurt om de internationale cable wakeboardscene te ontvangen voor de derde tourstop van de WWA Wake Park World Series. De eerste twee stops hebben veel mooie wakeboardactie opgeleverd en ook in Kiev wordt er veel verwacht. De prijzenpot van maar liefst 25000 dollar garandeert de aanwezigheid van grote namen uit onder andere Amerika, Australie en uiteraard Europa. Het complete podium van het WWA wereldkampioneschap is aanwezig: Tom Fooshee, Sam Collins en Mike Ketellapper. Andere grote namen zijn Yames Young, Emil Tsolov, Chad Forrest, Donald Shelbrick, Laurent Perichou en vele anderen.

De Nederlandse delegatie bestaat uit niemand minder dan Mike Ketellapper, Denise de Haan, Maxine Sapulette, Sjors van de Kerkhof en Sjoerd Compier. Mike, staat in de top drie van de tour en Denise en Maxine staan respectievelijk op plaats 1 en 2.

De Kabelbaan bevindt zich net buiten de stad Kiev. De baan is een echte uitdaging voor alle riders omdat de obstacles enorm groot zijn en de korte stukken slechts 30 meter lang zijn. Het zal een flinke uitdaging worden om een goede run in elkaar te zetten.

Er zal in Kiev ook een wakeskate competitie plaatsvinden. Ook bij het wakeskaten is het in de vorige stops van de World Series goed los gegaan. Leo Labadens uit Frankrijk (a.k.a. "Aadje", red.), de Duitser Sandro Reinhart en de Amerikaan Bret Little zijn slechts drie van de grote namen om in de gaten te houden.
Protest Teamrider Mike Ketellapper met een 720 over de kicker.


Copyright © 2008 Lieuwma Productions