Jägermeister Wake Riderz
Wakeboard spektakel in Almere

Op zaterdag 13 en zondag 14 september zal bij Kabelskibaan Het Lido in Almere de vierde editie van het spectaculaire wakeboard event, Jägermeister Wake Riderz, plaatsvinden. Net als vorig jaar reist er weer een sterk deelnemersveld met internationale en nationale toppers af naar Almere. Zij zullen in drie disciplines voor actie zorgen; best trick, big air en obstacles. Nieuw dit jaar is de BMX lakejump contest waarbij BMX bikers via een schans het water inspringen met de meest waanzinnige tricks.

Het Jägermeister Wake Riderz event is een invitational contest waar een beperkt aantal top riders aan mee mogen doen. Dit jaar wordt er gewerkt met een deel geplaatste riders en een kwalificatieronde waarbij riders zich voor het main event kunnen plaatsen. De kwalificatierondes beginnen zaterdag om 18.00. Daarna volgt om 22.00 met de Big Air de eerste discipline van het main event, waarbij de deelnemers de hoogste sprongen zullen maken op de verlichte Kabelskibaan bij Lido Almere. De jurering is simpel; De rider met de hoogste sprong wint!

De zondag begint met om 12.00 met de best trick contest. Hierbij wordt de beste trick van de riders door de jury gewaardeerd. Wie de meeste jurypunten scoort is de winnaar. Bij de obstacle contest maken de riders hun tricks over de kicker, slider en funbox. Ook hier worden zij weer door de jury beoordeeld.

Onder de geplaatste riders bevinden zich naast riders uit onder meer Engeland en Duitsland ook de Nederlander Mike Ketellapper die vorig jaar alle disciplines wist te winnen. Ook Marcel Doorgeest en Sjors van de Kerkhof die in het verleden ook altijd goed presteerden zijn vooraf geplaatst.

Naast de wedstrijden is er nog veel meer reden om naar Almere te komen. DJ Dean, DJ Friss en MC Thomas zorgen samen met de Jägerettes voor de sfeer, er zijn demo's en clinics en tussen de wakeboard disciplines door is er natuurlijk de Lake Jump wedstrijd. Zoals altijd zijn er diverse merken aanwezig met kleding en wakeboard equipement.

Op zaterdagavond is er weer de Jägermeister Wake Riderz party bij “Mambo” in Almere. Hier kan je de riders ontmoeten die de dag erna op het water in actie te zien zijn.

Het wedstrijdprogramma begint op zaterdag om 18:00 uur en op zondag om 12.00, de toegang is gratis. Meer informatie is te vinden via www.riderz.tv2007 Winnaar Mike Ketellapper


Copyright © 2008 Lieuwma Productions